Afl. 3 Kleiner is Fijner: De uitdaging die opruimen heet

Ik kan het niet helpen, maar een opruimcoach die schrijft ‘dat is niet hoe ik daarin sta’ werkt op mijn lachspieren. Ik zie visioenen van bergen kleding, stapels oude kranten of bomvolle schuren waarnaast de opruimcoach met een spot op zichzelf gericht de armen bevrijd ten hemel strekt (hemelse muziek).

Nadat mijn schoonzus mij aanraadde om eens op ‘opruimchallenge’ te googlen ben ik vooral veel opruimers tegengekomen die nodig hun taalgebruik eens moeten uitmesten, zie dit citaat: ‘De missie van xxx is een mindstyle te creëren dat vrouwen helpt om steeds weer bij de kern van zichzelf te komen en inspireert ze om van daaruit dagelijks bewuste en liefdevolle keuzes te maken’.

Het doet mij verlangen naar heel veel troep en die dan roekeloos door de kamer smijten. Ik wil helemaal niet bewust en liefdevol opruimen! Ik wil weggooien, shredden, lege oppervlakken creëren, tot ik geworden ben als  Bettina & Max  uit Absolutely Fabulous – nou ja zoiets misschien.

Maar het lukt mij met geen mogelijkheid om ‘aan te haken’  bij coaches die  in week 1 de bezem halen door hun huis, in week 2 door hun hoofd, in week 3 door hun hart en in week 4 door hun werk. En toch is dat duizenden andere vrouwen wel gelukt, waarom mij dan nog steeds niet?

Ik ga daarom voorlopig maar voor de opruimchallenge (waarom niet gewoon opruim-uitdaging?) simpele stijl.  Morgen gooi ik 1 ding weg, overmorgen 2, de dag daarna 3 enz. enz.

Denk niet dat ik nog steeds niet ben begonnen: vandaag heb ik zes schilderijen van mijn moeder naar de berging gebracht – telt niet mee natuurlijk, ik had ze moeten wegdoen – en een volle doos make-up benodigdheden en krultangen verzameld voor iemand die ze maandag komt ophalen.

En voor wie daar interesse in heeft, heb ik nog een aantal opruimsites bijeen gesprokkeld die ik heel graag kwijt wil!

  1. het kan dus in 31 dagen, dat ontspullen
  2. maar ook in 30 (deze methode volg ik als het goed gaat)
  3. of is het a dream come true?
  4. 101 spullen wegsmijten maar liefst, zonder spijt!
  5. Hier komt het plaatje bovenaan dit stukje vandaan
  6. Of pak het belachelijk grondig aan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Laat een reactie achter