Lomilomi, iemand?

Een goede vriend van mij deed me een offer I couldn’t refuse: een twee uur durende lomilomi-massage en het enige wat ik hoefde te doen was mijn lichaam beschikbaar stellen. Hij had net z’n certificaat gehaald en zocht wat proefkonijnen. Voor ik het wist had ik ‘ja graag’ gezegd, want als er iets is waar je me altijd voor kunt porren, is het een massage.

Pas toen de afspraak was gemaakt, realiseerde ik me twee dingen: dit was geen anonieme masseur maar een vriend, wat toch akward kon worden – en wat was in hemelsnaam lomilomi? Dat ik volgens Wikipedia vrijwel naakt bewerkt zou worden met onderarmen en bamboestokken, maakte het vooruitzicht niet veel relaxter.

Lomilomi betekent letterlijk massagemassage (de verdubbeling geeft de intensiteit aan) en komt oorspronkelijk uit Hawaii. De masseurs werden vroeger al op hun vijfde geïdentificeerd en vanaf die leeftijd getraind, een beetje à la de Dalai Lama zeg maar. Mijn vriend wist dat de techniek in ieder Hawaiiaans gezin werd beoefend, vooral in oorlogstijd. Hij zou ook wat Reiki in zijn behandeling stoppen, beloofde hij, waar ik niet al teveel van af weet, maar dat leek me mooi meegenomen.

Na tien minuten op de massagetafel probeerde ik krampachtig niet door het gezichtsgat op de vloer te kwijlen en was ik volledig van de wereld. Ik had geen benul meer wie me behandelde, vriend of vijand (nee, geen vijand, zeker niet), en het toppunt van ontspanning bereikte ik doordat ik ritmisch met de bamboestokjes werd geslagen. Het was hemels en ik heb nog dagen erna een paar centimeter boven de vloer lopen zweven.

Lomilomi anyone? Richard ontvangt je graag in zijn tuinhuis, dat op zich al heel ontspannend aan de Vecht ligt. Een lomilomi-massage, inclusief Reiki en een incidentele chant kost 85 euro voor 2 uur, en daar heb je heus langer plezier van.

Mail voor een afspraak rlsm3757@gmail.com.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Laat een reactie achter